Cursuscode: NED210

Nederlands niveau 2 / Dutch, level 2

Cursuscode: NED210

IMPORTANT! READ THIS CAREFULLY!

The course 'Dutch as a Second Language 2' is meant for those who have successfully completed the course 'Dutch as a Second Language 1' and for those who have a basic knowledge of the Dutch language. This course focuses on speaking and listening skills, but ample attention will be given to reading and writing skills as well. THIS IS A LANGUAGE COURSE, IT IS NOT THE 'INBURGERINGSCURSUS'.

- You need to have a basic knowledge of English.
- Lessons are twice a week 1,5 hours on Monday and Thursday or once a week 3 hours on Wednesday.
- Homework: approximately 3 hours a week. You need to have a computer and an internet connection at your disposal.
- After you have registered, you will be invited to an intake interview with the teacher, if this is the first time you enrol on a Dutch course at Volksuniversiteit. Based on the results of this interview your course level will be determined. The intake interviews will take place on thursday 16 january 2020 First you have to subscribe!
- The course Dutch 2 leads you to A2 (Common European Framework of Reference).
- You will receive a written proof of participation if you have successfully completed the course and if you have attended at least 80% of the lessons.
- Buy the coursebook not before you are sure you can join the course.

The course Nederlands niveau 2 code NED210, 24 lessons twice a week on Monday and Thursday 1,5 hours per lesson.
The course Nederlands niveau 2 code NED215 12 lessons once a week on Wednesday 3 hours per lesson

BELANGRIJK! LEES DIT ZORGVULDIG!

De cursus 'Nederlands niveau 2' is voor cursisten die met succes de cursus 'Nederlands niveau 1' hebben gevolgd. Ook nieuwe cursisten met enige kennis van het Nederlands zijn welkom. Het accent ligt op de spreek- en luistervaardigheid, maar ook aan het lezen en schrijven wordt ruimschoots aandacht besteed. DIT IS EEN TAALCURSUS, HET IS NIET DE 'INBURGERINGSCURSUS'.

- De lessen zijn tweemaal per week 1,5 uur op maandag en donderdag, of woensdagavond 3 uur.
- Huiswerk: ongeveer 3 uur per week. Je moet thuis de beschikking hebben over een computer met internetverbinding.
- Wanneer je je voor het eerst inschrijft, krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek met de docent. We willen vaststellen of je het juiste niveau hebt voor de cursus Nederlands 2. De intakegesprekken zijn gepland op donderdagavond 16 januari 2020. Je moet je dus eerst inschrijven!
- Je dient over een basale kennis van het Engels te beschikken.
- De cursus Nederlands 2 leidt op tot Niveau A2 (Europees Referentiekader).
- Je krijgt een bewijs van van deelname als je de cursus met succes hebt afgerond en minimaal 80% aanwezig bent geweest.
- Koop het cursusboek pas als je zeker weet dat je geplaatst bent.

De cursus Nederlands niveau 2 code NED210 tweemaal per week 1,5 uur les op maandag en donderdagavond.
De cursus Nederlands niveau 2 code NED215 eenmaal per week 3 uur les op woensdag.

Maandag 20 januari 2020
24 lessen van 1,5 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. Mr. dr. M.H.W. (Matthieu) Aalders
Boek: 'De opmaat' (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Thomas a Kempis College (klik hier voor de adresgegevens)
Mr. dr. M.H.W. (Matthieu) Aalders
'Na mijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda tot beroepsofficier bij de Koninklijke Luchtmacht, heb ik in Tilburg en Nijmegen Nederlands Recht gestudeerd (1969-1974). Vanaf 1977 studeerde ik geschiedenis aan de Universiteit van Nijmegen en promoveerde tot doctor in de letteren in 1997. Sinds 1976 ben ik werkzaam in het tertiair onderwijs, zowel mbo als (post-)hbo. Vanaf 1980 doceerde ik rechtswetenschappen ten behoeve van o.a. accountantsopleidingen (privaatrecht, met accent op handels- en ondernemingsrecht). Vanaf 2001 doceer ik Nederlands aan Duitstaligen die een opleiding willen volgen aan een Nederlandse hogeschool of universiteit. Daarnaast heb ik enige jaren (2004-2008) in Duitsland cursussen Nederlands verzorgd, voor mensen die in Nederland werkzaam wilden zijn. Mijn ervaring met anderstaligen is zeer positief. De plezierige wisselwerking tussen de cursisten en mijzelf is zeer stimulerend en leerzaam. Sinds september 2012 geef ik aan Volksuniversiteit Arnhem met veel plezier Nederlands aan cursisten die een bonte verzameling aan nationaliteiten vertegenwoordigen, met één gemeenschappelijk doel: zich kunnen uitdrukken in het Nederlands! Tot zover het 'beroepsmatige' verhaal. Graag wil ik iets zeggen over één van mijn hobby's: het lange afstandswandelen. In de afgelopen jaren heb ik een groot aantal Europese wandelingen gelopen; o.a. van de Atlantische kust in het westen van Ierland (Galway) tot Slowakije (Bratislava); een afstand van 2500 km.