Cursuscode: NED405

Nederlands niveau 4 / Dutch, level 4

Cursuscode: NED405

BELANGRIJK! LEES DIT ZORGVULDIG!
De cursus 'Nederlands niveau 4' is voor cursisten die met succes de cursus 'Nederlands niveau 3' hebben gevolgd. Ook nieuwe cursisten met een vergelijkbare kennis van het Nederlands zijn welkom. Om deel te kunnen nemen moet je in het Nederlands over alledaagse gebeurtenissen kunnen communiceren met anderen en teksten kunnen lezen.  DIT IS EEN TAALCURSUS, HET IS NIET DE 'INBURGERINGSCURSUS'.
- De cursussen Nederlands 4 beginnen op 20 januari 2020

- Huiswerk: ongeveer 3 uur per week. Je moet thuis de beschikking hebben over een computer (Windows).
- Wanneer je je voor het eerst inschrijft, krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek met de docent. We willen vaststellen of je het juiste niveau hebt voor de cursus Nederlands 4. De intakegesprekken zijn gepland op dinsdag 17september 2018. Je moet je dus eerst inschrijven!
- De cursus Nederlands 4 leidt op tot Niveau B1 (Gemeenschappelijk Europees Referentiekader).
- Je krijgt een bewijs van deelname als je de cursus met succes heeft afgerond en minimaal 80% aanwezig bent geweest.
- Koop het cursusboek pas als je zeker weet dat je geplaatst bent.

Maandag 20 januari 2020
24 lessen van 1,5 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. Mr. dr. M.H.W. (Matthieu) Aalders
Boek: 'De sprong' (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Thomas a Kempis College (klik hier voor de adresgegevens)
Mr. dr. M.H.W. (Matthieu) Aalders
'Na mijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda tot beroepsofficier bij de Koninklijke Luchtmacht, heb ik in Tilburg en Nijmegen Nederlands Recht gestudeerd (1969-1974). Vanaf 1977 studeerde ik geschiedenis aan de Universiteit van Nijmegen en promoveerde tot doctor in de letteren in 1997. Sinds 1976 ben ik werkzaam in het tertiair onderwijs, zowel mbo als (post-)hbo. Vanaf 1980 doceerde ik rechtswetenschappen ten behoeve van o.a. accountantsopleidingen (privaatrecht, met accent op handels- en ondernemingsrecht). Vanaf 2001 doceer ik Nederlands aan Duitstaligen die een opleiding willen volgen aan een Nederlandse hogeschool of universiteit. Daarnaast heb ik enige jaren (2004-2008) in Duitsland cursussen Nederlands verzorgd, voor mensen die in Nederland werkzaam wilden zijn. Mijn ervaring met anderstaligen is zeer positief. De plezierige wisselwerking tussen de cursisten en mijzelf is zeer stimulerend en leerzaam. Sinds september 2012 geef ik aan Volksuniversiteit Arnhem met veel plezier Nederlands aan cursisten die een bonte verzameling aan nationaliteiten vertegenwoordigen, met één gemeenschappelijk doel: zich kunnen uitdrukken in het Nederlands! Tot zover het 'beroepsmatige' verhaal. Graag wil ik iets zeggen over één van mijn hobby's: het lange afstandswandelen. In de afgelopen jaren heb ik een groot aantal Europese wandelingen gelopen; o.a. van de Atlantische kust in het westen van Ierland (Galway) tot Slowakije (Bratislava); een afstand van 2500 km.