Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GRI100

Nieuwgrieks 1

Nieuwgrieks 1
Cursuscode: GRI100

'Als water dat glinstert op rotsen', zo klinkt de taal van de Grieken. Geen gemakkelijke taal, wel een heel mooie. Eén die je langzaam ontdekt en ontrafelt. Kom je vaak in Griekenland en wil je wel eens iets meer kunnen zeggen dan 'kalimèra' en 'kalispèra'? Heb je een bijzondere relatie met een Griek(se) of ben je gewoon geïnteresseerd in deze unieke taal?
In deze cursus maak je kennis met de basis van het Nieuwgrieks. Na 25 lessen ben je over een drempel: je beheerst het alfabet en de uitspraak, je kent veel woorden en je kunt al eenvoudige gesprekjes voeren. Daarnaast is er aandacht voor de cultuur (o.a. muziek) van het hedendaagse Griekenland. Kennis van het klassieke Grieks is niet nodig, wel is het handig als je nige ervaring hebt met het leren van een vreemde taal.
Huiswerk: minimaal anderhalf uur per week, omdat alleen door veel oefening deze moeilijke taal onder de knie te krijgen is.

Maandag 16 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. F. (Fotini) Makri
Boeken: Milao - Basiscursus Nieuwgrieks , Milao - Basiscursus Nieuwgrieks (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: Thomas a Kempis College (klik hier voor de adresgegevens)
F. (Fotini) Makri
F. (Fotini) Makri
Ik ben geboren en getogen in Griekenland en Grieks is mijn moedertaal. In Griekenland was ik 18 jaar onderwijzeres en sinds 2011 woon ik in Nederland. Nu werk ik als onderwijsassistent en geef ik ook Griekse les aan kinderen en volwassenen. Dit werk vind ik erg leuk en uitdagend. Mijn liefde voor Griekenland en de enthousiaste inzet van mijn cursisten inspireren mij enorm om mijn kennis van de Griekse taal en de cultuur over te dragen.