Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: POR100

Portugees 1

Portugees 1
Cursuscode: POR100

In deze beginnerscursus maak je kennis met de taal, geschiedenis, cultuur en gewoonten van de Portugezen. Je leert over het land en de mensen onder meer door liedjes te zingen, videobeelden te kijken en taalspelletjes te doen. Er wordt veel variatie in de werkvormen gebruikt en er wordt vaak in tweetallen gewerkt. De sfeer in de klas is ontspannen en gezellig. De leerdoelen aan het eind van het schooljaar: spreekvaardigheid, leesvaardigheid en schrijfvaardigheid op beginnersniveau. Je moet rekening houden met ongeveer twee uur in de week aan huiswerk.
Na Portugees 1 kun je doorstromen naar Portugees 2. Je gebruikt dan hetzelfde lesmateriaal.
Het lesmateriaal leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentiekader. In de cursus Portugees 1 wordt het lesmateriaal voor de helft doorgewerkt, in Portugees 2 wordt de tweede helft behandeld. Meer over het Europees Referentiekader staat op www.erk.nl.

Donderdag 19 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M.P. (Paula) Mulder-Goncalves
Boek: ???Português no mundo??? (klik hier voor meer informatie)
18:45 - 20:15
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.P. (Paula) Mulder-Goncalves
M.P. (Paula) Mulder-Goncalves
'Ik woon al meer dan veertig jaar in Nederland, maar ik ben Portugese van geboorte. Al vanaf begin jaren negentig geef ik Portugees bij de Volksuniversiteit in Arnhem. Ik werk ook bij het Graafschap College in Doetinchem. Ik ben op dit moment coördinator studiecentrum/mediatheek. Daarvoor was ik docent MBO. Ik heb aan de HAN in Nijmegen gestudeerd. In 2006 heb ik het diploma tweedegraads docent Nederlands gehaald.'