Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: SPA100

Spaans 1

Spaans 1
Cursuscode: SPA100

Communicatie in het dagelijkse leven staat centraal in deze cursus, waarin je de basis leert van de Spaanse taal en kennismaakt met de grammatica. De nadruk ligt op de luister- en spreekvaardigheid. Aan de hand van het cursusboek leer je groeten, afscheid nemen en allerlei handige informatie te geven, zoals uw naam, beroep, adres, telefoon, e-mailadres enz. Je leert woorden en zinnen die je nodig hebt bij winkelen en boodschappen doen, om kookingrediënten te benoemen, eten in een restaurant te bestellen en over gerechten en gewoonten te praten. Daarnaast wordt er natuurlijk veel aandacht besteed aan niet alleen de Spaanse maar ook de Latijns-Amerikaanse cultuur en aan de verschillen in taalgebruik in Spanje en Latijns-Amerika. Huiswerk: ongeveer anderhalf uur per week.
Het lesmateriaal Con gusto deel 1 leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentiekader. In de cursus Spaans 1 wordt dit boek voor de helft doorgewerkt, in Spaans 2 wordt de tweede helft behandeld. Meer over het Europees Referentiekader staat op www.erk.nl, waar je ook een toets kunt vinden om je niveau te bepalen.

NB. De oude druk van 'Con gusto' deel 1 tekstboek met audio-cd (ISBN 978 94 6030 1216) kan zonder probleem naast de nieuwe druk 'Con gusto' deel 1 tekstboek met online mp3's (ISBN 978 94 6293 4474) gebruikt worden. De boeken zijn identiek.

Woensdag 18 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M.J.L. (Marieke) Rutten-Gerrits
Boeken: con gusto, werkboek deel 1, zelf aanschaffen, 'Con gusto' deel 1, tekstboek met online mp3's (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: De Klipper (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M.J.L. (Marieke) Rutten-Gerrits
M.J.L. (Marieke) Rutten-Gerrits
'Na zijn eerste cursus - Spaans op reis - zei Hans tegen zijn vrouw: 'Zoiets gaan we gauw weer doen.' 'Ja', zei zijn vrouw, 'maar dan langer.' Dit is een van de vele ervaringen die mij als bevoegd docente Spaans, verbonden aan de Volksuniversiteit Arnhem sinds 1995, scherp en enthousiast houden om anderen Spaans te leren. Het is dankbaar werk en iets leukers kan ik me niet voorstellen. Behalve bij de Volksuniversiteiten van Arnhem en Zevenaar, werk ik in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en zit ik in de constructiegroep havo-eindexamen Spaans bij het Cito. Vijf jaar heb ik op verschillende plaatsen in Spanje gewoond, daarna ben ik Spaanse taal en letterkunde in Utrecht gaan studeren. Nu breng ik jaarlijks drie maanden in Spanje door. De verbondenheid met het land deel ik met mijn cursisten als het gaat om nieuwe woorden, boeken en ontwikkelingen.'