Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: SPA105

Spaans 1

Spaans 1
Cursuscode: SPA105

Communicatie in het dagelijkse leven staat centraal in deze cursus, waarin je de basis leert van de Spaanse taal en kennismaakt met de grammatica. De nadruk ligt op de luister- en spreekvaardigheid. Aan de hand van het cursusboek leer je groeten, afscheid nemen en allerlei handige informatie te geven, zoals uw naam, beroep, adres, telefoon, e-mailadres enz. Je leert woorden en zinnen die je nodig hebt bij winkelen en boodschappen doen, om kookingrediënten te benoemen, eten in een restaurant te bestellen en over gerechten en gewoonten te praten. Daarnaast wordt er natuurlijk veel aandacht besteed aan niet alleen de Spaanse maar ook de Latijns-Amerikaanse cultuur en aan de verschillen in taalgebruik in Spanje en Latijns-Amerika. Huiswerk: ongeveer anderhalf uur per week.
Het lesmateriaal Con gusto deel 1 leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentiekader. In de cursus Spaans 1 wordt dit boek voor de helft doorgewerkt, in Spaans 2 wordt de tweede helft behandeld. Meer over het Europees Referentiekader staat op www.erk.nl, waar je ook een toets kunt vinden om je niveau te bepalen.

NB. De oude druk van 'Con gusto' deel 1 tekstboek met audio-cd (ISBN 978 94 6030 1216) kan zonder probleem naast de nieuwe druk 'Con gusto' deel 1 tekstboek met online mp3's (ISBN 978 94 6293 4474) gebruikt worden. De boeken zijn identiek.

Woensdag 18 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. P. (Paqui) Soler Rico
Boeken: con gusto, werkboek deel 1, zelf aanschaffen, 'Con gusto' deel 1, tekstboek met online mp3's (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Thomas a Kempis College (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Paqui) Soler Rico
P. (Paqui) Soler Rico
'Ik ben Paqui. Ik kom uit Spanje, uit de regio van de sinaasappelen, en mijn moedertaal is Spaans. Ik was aan het studeren en wilde net examen doen toen mijn aanstaande man om mijn hand vroeg. Zo ben ik in Nederland terechtgekomen. Dat was in 1991. Nu ben ik moeder van twee schatjes. Ik ben opgeleid als ziekenhuislaborante, maar heb altijd iets met taal gehad. Toen ik naar Ne-derland kwam ben ik eerst Nederlands gaan leren en daarna ben ik in Amsterdam begonnen aan het Instituto Fernández. Inmiddels geef ik al vele jaren Spaanse les. We zijn verhuisd naar Arnhem, waar ik nu Spaans geef aan de Volksuniversiteit. Het contact met cursisten vind ik erg leuk.'