Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: SPA200

Spaans 2

Spaans 2
Cursuscode: SPA200

Al in het eerste jaar heeft de nadruk gelegen op de spreekvaardigheid. Zeker na de cursus Spaans 1 (de eerste vijf hoofdstukken uit cursusboek Con gusto 1) en misschien een vakantie in een Spaanstalig land beschik je over de nodige bagage voor een succesvol tweede jaar. Ook dit jaar wordt er veel Spaans gesproken en geluisterd. De grammaticale onderwerpen worden verlevendigd met informatie over cultuur en dagelijks leven, zodat je net als het afgelopen jaar op een ontspannen manier veel Spaans leert. De studiebelasting is ongeveer anderhalf uur per week. Voor de cursisten die meer aankunnen of willen, bestaat er uiteraard de mogelijkheid om met name op het gebied van de woordenschat de kennis uit te breiden.
Het lesmateriaal Con gusto deel 1 leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentiekader. In de cursus Spaans 1 is dit boek voor de helft doorgewerkt, in Spaans 2 wordt de tweede helft behandeld. Meer over het Europees Referentiekader staat op www.erk.nl, waar je ook een toets kunt vinden om je niveau te bepalen.

NB. De oude druk van 'Con gusto' deel 1 tekstboek met audio-cd (ISBN 978 94 6030 1216) kan zonder probleem naast de nieuwe druk 'Con gusto' deel 1 tekstboek met online mp3's (ISBN 978 94 6293 4474) gebruikt worden. De boeken zijn identiek.

Woensdag 18 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M.J.L. (Marieke) Rutten-Gerrits
Boeken: con gusto, werkboek deel 1, zelf aanschaffen, 'Con gusto' deel 1, tekstboek met online mp3's (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: De Klipper (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M.J.L. (Marieke) Rutten-Gerrits
M.J.L. (Marieke) Rutten-Gerrits
'Na zijn eerste cursus - Spaans op reis - zei Hans tegen zijn vrouw: 'Zoiets gaan we gauw weer doen.' 'Ja', zei zijn vrouw, 'maar dan langer.' Dit is een van de vele ervaringen die mij als bevoegd docente Spaans, verbonden aan de Volksuniversiteit Arnhem sinds 1995, scherp en enthousiast houden om anderen Spaans te leren. Het is dankbaar werk en iets leukers kan ik me niet voorstellen. Behalve bij de Volksuniversiteiten van Arnhem en Zevenaar, werk ik in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en zit ik in de constructiegroep havo-eindexamen Spaans bij het Cito. Vijf jaar heb ik op verschillende plaatsen in Spanje gewoond, daarna ben ik Spaanse taal en letterkunde in Utrecht gaan studeren. Nu breng ik jaarlijks drie maanden in Spanje door. De verbondenheid met het land deel ik met mijn cursisten als het gaat om nieuwe woorden, boeken en ontwikkelingen.'