Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: SPA305

Spaans 3

Spaans 3
Cursuscode: SPA305

Dol op de Spaanse taal en cultuur? In de cursus Spaans 3, aansluitend op Spaans 2, leer je je nog beter en actiever uitdrukken in deze wereldtaal. Vertellen over het verleden, je mening geven, klagen over bijvoorbeeld een hotelkamer, advies vragen en geven, wensen uiten, gebeurtenissen beschrijven. Geen probleem, je leert het allemaal op deze afwisselende, stimulerende cursus.
De cursus is geschikt voor mensen die 'Caminos' of 'Con gusto' deel 1 hebben doorgewerkt of een soortgelijke leergang die opleidt tot niveau A1 van het Europees Referentiekader. Doel van deze cursus is niveau A2. We behandelen o.a. verleden tijden, gebiedende wijs, toekomende tijd, vergelijkingen en subjuntivo. Reken voor huiswerk ongeveer twee uur per week.
Het lesmateriaal Con gusto deel 2 leidt op tot niveau A2 volgens het Europees Referentiekader. In de cursus Spaans 3 worden de eerste hoofdstukken doorgewerkt, in Spaans 4 ga je verder met het boek, in Spaans 5 worden de laatste hoofdstukken behandeld. Meer over het Europees Referentiekader staat op www.erk.nl, waar je ook een toets kunt vinden om je niveau te bepalen.

Woensdag 19 september 2018
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 257,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H.A. (Henk) Leever
Boeken: Con Gusto deel 2 Werkboek, Con Gusto deel 2 Tekstboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locaties: Rozet, Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
H.A. (Henk) Leever
H.A. (Henk) Leever
???Na de middelbare school, waar mijn belangstelling voor talen is gewekt, ben ik naar de Pedagogische Academie gegaan en heb vervolgens jaren in het basisonderwijs gewerkt. Toch wilde ik behalve Frans, Duits en Engels nog andere talen leren. Vandaar dat ik naast mijn werk Spaans ben gaan studeren (lerarenopleiding) aan de Hogeschool Utrecht. Na de opleiding heb ik op alle niveaus Spaans gegeven. Ik werk al vanaf 2005 met heel veel plezier voor Volksuniversiteit Arnhem. Door mijn interesse voor geschiedenis en cultuur kan ik de cursisten (al dan niet in het Spaans) veel vertellen over Spanje en Zuid-Amerika. Tijdens de lessen maak ik gebruik van Powerpoint-presentaties om culturele onderwerpen, spreekvaardigheid, leesvaardigheid en grammatica te ondersteunen. De vele visuele en auditieve mogelijkheden van het Smartboard geven een extra dimensie aan de lessen. Vanaf de eerste les wordt getracht zoveel mogelijk Spaans met elkaar te spreken, hoe eenvoudig de conversaties ook zijn. Immers: oefening baart kunst! Hierdoor ontstaat er een open sfeer in de groep.???