Cursuscode: COL004

Collegereeks taal, college 4: taal en emotie

Cursuscode: COL004

Met taal kunnen we elkaar over van alles heel precies informeren. Maar vaak willen we elkaar ook raken. Hoe werkt dat? Wat doet grove taal bijvoorbeeld met ons? Wat gebeurt er als we over slechte mensen lezen? En hoe kunnen we daar via het meten van hersenactiviteit, spierspanning en gedrag inzicht in krijgen? Een kijkje in de keuken van het onderzoek naar de verwevenheid van taal en emotie.

Jos van Berkum is hoogleraar Communicatie, Cognitie en Emotie, aan de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek richt zich op de samenhang tussen taal en gevoel, met speciale aandacht voor wat er allemaal tijdens taalbegrip in het brein en het lichaam gebeurt.

Dit college is mede mogelijk gemaakt door de Stichting tot Steun van het Volksuniversiteitswerk

Dinsdag 19 november 2019
1 College van 2 uur aanvangstijd 19:30