Cursuscode: COL006

Investeren in de bestrijding van laaggeletterdheid is een must!

Cursuscode: COL006

LET OP: deze lezing is volgeboekt, je kunt je NIET meer aanmelden!

Deze lezing wordt je aangeboden door de Stichting tot Steun aan het Volksuniversiteitswerk.

Meer dan 100 onderzoeken van de Vrije Universiteit Brussel en Maastricht University laten zien, dat investeren in leertrajecten voor laagopgeleide of laaggeletterde mensen werkt! Vraag is wat het onze samenleving dan oplevert, maar vooral waarom dat zo belangrijk is. Welke ontwikkelingen zien we in de domeinen zorg, arbeid, welzijn, wonen, opvoeding maar ook in projecten voor armoede en digitale inclusie? Waarom laten juist die ontwikkelingen op landelijk, regionaal en lokaal niveau zien, dat we in laaggeletterdheid moeten investeren? En wat moeten we dan doen om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken?

Maurice de Greef is  hoogleraar leereffecten laagopgeleiden en laaggeletterden aan de Vrije Universiteit Brussel.

Dinsdag 18 februari 2020
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:30