Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: COM123

Een website bouwen met WordPress

Een website bouwen met WordPress
Cursuscode: COM123

Tijdens deze cursus leer je om zelf je eigen website of blog op te zetten. WordPress heeft alles wat je nodig hebt: een goed CMS, mooie thema’s, veel functionaliteiten, en dat alles is naar eigen wens aan te passen en in te zetten. WordPress is zeer geschikt voor een professionele website, bijvoorbeeld voor jezelf als zzp'er. Maar je kunt er ook een website voor een vereniging mee maken, of een blog waarin je je passie met anderen deelt.
Tijdens de lessen gaan we in op het ontwerp; je leert een gekozen thema aan te passen, zodat het voor jouw specifieke doel geschikt is. Je maakt kennis met verschillende functionaliteiten, zoals slideshows, statistieken, contactformulieren en optimalisatie-plugins. We bekijken welke functionaliteiten jouw website nodig heeft.
Ook het maken van je content (inhoud) komt aan bod. Teksten schrijven en opmaken voor het web, beeldmateriaal maken of zoeken en een logische structuur opzetten om je inhoud goed toegankelijk te maken voor de bezoeker van je website.
Het is een beginnerscursus, ervaring met WordPress is niet vereist, kennis van webdesign of HTML is ook niet noodzakelijk. Ervaring met beeldbewerking is een voordeel. Verder dien je over goede computervaardigheden te beschikken: voor internetten, e-mailen en bestandenbeheer draai jij je hand niet om. Je bent ook goed bekend met de – vaak op het Engels gebaseerde - computerterminologie.
Aan het einde van de cursus heb jij je zelfgemaakte website online én kun je hem zelf afmaken en bijhouden.

Je kunt je eigen laptop meenemen (Mac of pc), maar er zijn ook computers beschikbaar.
Het lesboek dat gebruikt gaat worden, staat hieronder vermeld bij 'Boeken'.

Woensdag 13 februari 2019
6 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 190,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. G.P.M. (Gerlof) de Lange
Boek: Basiscursus WordPress 4 (Eric Tiggeler) (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
G.P.M. (Gerlof) de Lange
G.P.M. (Gerlof) de Lange
Ik ben fotograaf, grafisch vormgever en trainer. Met veel plezier verzorg ik voor de Volksuniversiteit diverse cursussen fotografie, Photoshop en WordPress. Tijdens de trainingen besteed ik veel aandacht aan techniek, creativiteit en esthetiek. Ik raak elke keer weer enthousiast van de mooie foto's, fotoprojecten en websites die ontstaan tijdens de cursussen. De deelnemers leren van mij, van elkaar en ik leer vaak ook weer wat van hen!