Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: COM025

Illustrator

Illustrator
Cursuscode: COM025

In deze cursus maken we kennis met Adobe Illustrator CC. Dit programma wordt wereldwijd door designers gebruikt om digitale illustraties, graphics, typografie en allerhande grafische producten (zoals bijv. posters, flyers e.d.) te maken.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit met Illustrator hebben gewerkt en dit programma willen gaan gebruiken voor hun creatieve uitingen. Misschien heb je gehoord van dit programma, of er al een keer in rondgesnuffeld? Of misschien werk je al met andere programma's in het Adobe pakket en wil je leren wat Illustrator kan toevoegen?

In deze cursus leren we het programma stap voor stap kennen.

We beginnen met het leren kennen van de interface, het verschil tussen vector en rasterafbeeldingen en de verschillende gereedschappen.

Je leert eigen vormen bouwen met het pentool en pathfinder menu en lijnen te tekenen met zelfontworpen penselen. Hoe je artwork kunt importeren en het omzetten naar vector, je illustraties kleuren, van een textuur voorzien en eventueel combineren in een eigen patroon. Ook het opmaken van bestanden voor drukwerk komt aan bod.

Dit is een beginnerscursus, je hoeft dus nog niet eerder te hebben gewerkt met Illustrator. Het is een programma met ontzettend veel mogelijkheden. Om je hierin wegwijs te kunnen maken is het van belang dat je over basis computervaardigheden beschikt. Je kunt makkelijk en zelfstandig overweg met de computer en bent bekend met (Engelse) computertermen, het beheren van bestanden etc.

In de les kun je werken op een computer van de volksuniversiteit of op je eigen laptop. Je hebt wel zelf het programma nodig om thuis met de oefeningen aan de slag te gaan.

Je kunt het programma vinden op: https://www.adobe.com/nl/products/illustrator.html

Het is ook mogelijk om met een oudere versie van het programma aan de cursus deel te nemen. Versies Illustrator CS5 en CS6 zijn geschikt.

Neem naar de cursus een USB stick mee zodat je je eigen werk kunt opslaan en meenemen.

Dinsdag 3 december 2019
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 190,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. R.M. (Renske) de Kinkelder
19:30 - 21:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
R.M. (Renske) de Kinkelder
R.M. (Renske) de Kinkelder