Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: COM125

Schrijven voor Wikipedia

Schrijven voor Wikipedia
Cursuscode: COM125

Als je wilt weten wat een sandalenfilm is, dan zoek je dat op in Wikipedia. De lengte van de Noordervaart? Wikipedia. Het metier van Ulla Procopé? Wikipedia. Maar heb je je weleens afgevraagd hoe al die kennis daar komt? Ja? Dan zijn de Wikimedia Introductie Workshops iets voor jou!

Verdeeld over 6 middagen leer je hoe en waarom Wikipedia opgericht is. Je leert waarom duizenden mensen dagelijks hun vrije tijd en kennis geven om Wikipedia beetje bij beetje beter te maken. Je leert hoe ook jij aan de online encyclopedie kunt bijdragen. En welke andere Wikimedia-projecten er nog meer zijn, zoals Wikimedia Commons en Wikidata. Vervolgens ga je zelf aan de slag op Wikipedia en als je wilt ook binnen andere projecten.

Voor wie is het? Voor iedereen die meer wil weten over Wikipedia en Wikimedia, of omdat je vanuit je eigen belangstellingsgebied kennis wil helpen delen. Dat kan zijn omdat je beroepsmatig bezig bent met Wikipedia of omdat je al actief bent in de open data of open source community. Maar ook omdat je het leuk vindt om onderwerpen uit te pluizen en daarover te schrijven of om foto's, video's of geluidsopnames te maken. Of gewoon uit nieuwsgierigheid naar het project dat de Erasmusprijs gewonnen heeft en in het Guinness Book of World Records staat voor de grootste fotowedstrijd ooit georganiseerd.

In deze 6 middagen komt iedere keer een ander aspect van de Wikimedia-beweging aan bod, zoals het ontstaan van het fenomeen Wikipedia, een overzicht van de Wikimedia-beweging, hoe werkt de online encyclopedie en de vergeten zusjes van Wikipedia: Wikimedia Commons, Wikidata en Wikisource. De overige bijeenkomsten gaan we aan de slag: je leert artikelen schrijven en publiceren.

Je kunt je eigen laptop meenemen of gebruik maken van de computers in het leslokaal.

Deze cursus komt tot stand in samenwerking met Wikimedia en Erfgoedcentrum Arnhem

Zaterdag 27 oktober 2018
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 25,00
Mw. Wikimedia Nederland
14:00 - 16:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
Wikimedia Nederland
Wikimedia Nederland