Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEN175

Grenzen stellen, weerstand bieden

Grenzen stellen, weerstand bieden
Cursuscode: MEN175

Goed kunnen omgaan met grenzen is een van de basisvaardigheden in het leven. Het stelt je in staat je eigen kracht aan te wenden en je eigen weg te gaan, letterlijk én innerlijk. Het maakt je weerbaar tegen de (soms onuitgesproken) druk van anderen.

Hoe ontwikkel je dat? Dat vraagt meer dan alleen de dingen verstandelijk begrijpen. Het moet ook dóórwerken in je lichaam en je gevoel. Het vraagt oefening in alle aspecten van grenzen: fysiek en energetisch, emotioneel en mentaal. Dat is dan ook wat we gaan doen in deze korte cursus, in deze uiterst praktische psycho-fysieke training.

Thema’s en werkwijze: grenzen herkennen en hanteren; je eigen kracht voelen en aanwenden; weerstand bieden in woord en daad; transformeren van innerlijke grenzen; de kunst van het nee zeggen; verbale en non-verbale oefeningen.

Zo leer je eigen grenzen stellen - krachtig en respectvol naar jezelf toe én naar de ander.

Zaterdag 2 november 2019
2 lessen van 3,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Dhr. P. (Peter) Kooij
9:30 - 13:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Peter) Kooij
P. (Peter) Kooij
Peter Kooij is ruim twintig jaar met veel plezier en succes werkzaam als trainer/coach voor individuen en groepen. Na zijn academische studie volgde hij trainingen ter verdieping van zijn praktische en theoretische (zelf)kennis. Hij is adviseur Arbo-zorg en kwaliteitszorg, en werkte onder meer als docent aan het hbo en als crisismanager. Daarnaast is hij al vele jaren werkzaam als docent yoga. Een intensieve (vervolg)opleiding in coaching volgde hij bij het Engels-Amerikaanse Newfield Coaching Institute. Kooij is een van de vaste trainers bij het Han Fortmann Centrum Nijmegen en bij Centrum De Roos in Amsterdam. Hij is verbonden aan trainings- en coachingsbureau Move Consultancy Nijmegen en maakt deel uit van het International Newfield Coaching Network. Hij werkt met name op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en heroriëntatie op werk. In zijn werk integreert Kooij geest en lichaam onder meer via gerichte oefeningen uit sport en yoga. De hierbij toegepaste combinatie van inzicht, houding en technieken brengt duurzame verandering teweeg. Hij werkt zowel rechtstreeks voor particulieren als in opdracht van bedrijven. Voorbeelden van organisaties: Dela Nijmegen en Arnhem, installatiebedrijf Van Heugten, Ziekenhuis Slotervaart Amsterdam, gemeente Rheden, dienst Wonen van de gemeente Amsterdam, zakelijke dienstverlening en Rubicon jeugdzorg.