Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEN190

Luisteren met je ogen: non-verbale communicatie in het gezicht

Luisteren met je ogen: non-verbale communicatie in het gezicht
Cursuscode: MEN190

Non-verbale communicatie in het gezicht

Communicatie is één van de belangrijkste vaardigheden waarover een mens beschikt. Ook al zeg je niets, je bent toch non-verbaal aan het communiceren. Altijd, onbewust en vanzelf. Dat communicatie moeizaam of frustrerend kan zijn, is algemeen bekend. Het gevoel dat je partner je maar niet ‘wil’ begrijpen, dat het gesprek met je leidinggevende altijd zo moeizaam gaat of dat het altijd dezelfde mensen zijn die ruzie hebben in een team. Herkenbaar?

Er gebeurt van alles in ons gezicht. Allerlei onbewuste microbewegingen zoals het omhoog gaan van de wenkbrauwen of het knijpen van de onderste oogleden zijn te zien in ons gezicht. Wij hebben allemaal een herhalend patroon van microbewegingen in ons gezicht. Dit heet het Persoonlijk Non-verbaal Repertoire (PNR). Het PNR geeft inzicht in iemands kernkwaliteiten, gedrag onder stress en wensen in de communicatie. Door goed te kijken kan je veel meer in het gezicht zien dan je denkt.

Meer begrip door een betere communicatie

Tijdens deze workshop met veel beeldmateriaal leer je over de microbewegingen in het gezicht en de betekenis ervan voor de interactie en samenwerking. Je krijgt inzicht in verschillende communicatiestijlen met de bijbehorende persoonlijkheidstypering  waardoor je elkaar beter leert begrijpen.  Een inspirerende workshop waar theorie en praktijk elkaar afwisselen.

Resultaten:

  • Bewust worden van de verschillende communicatiestijlen met bijbehorend gedrag
  • Leren kijken naar de microbewegingen in het gezicht en wat ze betekenen
  • Zicht op hoe je over komt op de ander.
  • Wat zijn de kernkwaliteiten horend bij de verschillende persoonlijkheden?
    • Wat gebeurt er als je praat met iemand met een andere communicatiestijl?
    • Wat voor gedrag onder stress hoort bij een specifieke communicatiestijl?

Met deze inzichten krijg je meer controle over jouw eigen communicatie zodat je de ander en jezelf beter begrijpt. Dit is goed voor iedere relatie of die nou persoonlijk van aard is of werkgerelateerd.

Zaterdag 21 maart 2020
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 42,50
Mw. B.A.C. (Barbaree) van den Ende
10:00 - 12:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
B.A.C. (Barbaree) van den Ende
B.A.C. (Barbaree) van den Ende
Graag lever ik mijn bijdrage aan een betere samenleving. Een samenleving waarin mensen op een constructieve wijze met elkaar communiceren, nieuwsgierig zijn naar de ander met zijn of haar beweegredenen. We willen immers allemaal gezien, gehoord en beter begrepen worden. Mijn belangstelling voor (mis)communicatie, voor diversiteit en interesse in de beweegredenen van de ander heb ik van jongs af aan al meegekregen doordat ik in verschillende landen over de hele wereld ben opgegroeid. De rijkdom van het leven in verschillende culturen is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Laten we, zo min mogelijk, nodeloze energie verloren laten gaan in miscommunicatie.