Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEN005

Training Mindfulness

Training Mindfulness
Cursuscode: MEN005

LET OP: onderdeel van deze training is een stiltedag op zaterdag 17 november van 10.00 - 16.00 uur

Ervaar jij regelmatig stress en spanning, pieker je veel of heb je slaapproblemen en wil je daar iets aan doen? Missschien is Mindfulness iets voor jou!

Mindfulness betekent dat je bewust aandacht geeft aan wat er hier en nu is. Zonder iets af te wijzen, zonder te (ver)oordelen. Alles wat er op het moment is, mag er zijn. Je leert zo jezelf en je patronen in denken, voelen en doen beter kennen. Hierdoor neem je wat afstand van jezelf en jouw patronen en ontstaat er keuzevrijheid. Je kunt bewuste, frisse keuzes maken in plaats van automatisch te reageren. Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode.

Mindfulness kan helpen als:
– het je moeite kost om in slaap te komen;
– je regelmatig spanning en stress ervaart of moe bent;
– je moeite hebt om te genieten;
– je moeite hebt met pijnlijke emoties;
– je veel piekert of gedachten het liefst wil stoppen;
– je jezelf vaak op de kop geeft;
– je 'loslaten' moeilijk vindt.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2.5 uur en één stiltedag van 6 uur (afwijkende dag: zaterdag 17 november 10.00-16.00 uur). Er doen minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers mee. De training bestaat onder andere uit: diverse meditatietechnieken, theorie over de omgang met stress, individuele aanwijzingen, het uitwisselen van ervaringen in de groep en opdrachten en audiomateriaal. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt ongeveer 45 minuten per dag.

Meedoen aan deze training? Download voor je je inschrijft de vragenlijst, vul hem in en mail deze naar Sanne (mindfulnessbijsanne@gmail.com). Zij maakt vervolgens een afspraak met je voor een telefonisch voorgesprek van ongeveer 20 minuten. Het doel is om samen te kijken of de wederzijdse verwachtingen bij elkaar passen.

Ben je benieuwd of Mindfulness iets voor jou is? Docente Sanne geeft op 3 september een workshop Mindfulness.

Ervaar je burn- outklachten of ben je mantelzorger? Dan kan het zijn dat jouw zorgverzekering deze training (deels) vergoedt.  Sanne is categorie 1 trainer en lid van de beroepsvereniging voor Mindfulnesstrainers. Op de website Zorgwijzer zie je welke zorgverzekeraars de training in 2018 vergoeden, maar er zijn ook andere mogelijkheden om de training vergoed te krijgen.

Maandag 1 oktober 2018
9 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. S. (Sanne) Rouwenhorst
19:00 - 21:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
S. (Sanne) Rouwenhorst
S. (Sanne) Rouwenhorst
Waarom Mindfulness bij Sanne? Bij Sanne (geb 1985) mag je jezelf zijn. Met haar rust en accepterende houding creëert ze een veilige sfeer waarin naast diepgang ook ruimte is voor lichtheid en humor. Je leert hoe je mindfulness toepast in de praktijk én hoe je dat niet vergeet. Ook weet Sanne uit ervaring hoe belangrijk het is om te stoppen met stressen over stress. Ze leert je hoe je op een andere manier naar stress kunt kijken. Sanne is afgestudeerd trainer Mindfulness (categorie 1) bij het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness. Ook werkt ze als vertrouwenspersoon jeugdhulp bij Zorgbelang Gelderland. 

 Heb je vragen? Bel of mail Sanne gerust via 06 33704191 of mindfulnessbijsanne@gmail.com. Of kijk eens op www.mindfulnessbijsanne.nl